Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2011 14:36 - Свободната енергия е спасение от постоянните петролни войни
Автор: universalnoto Категория: Други   
Прочетен: 1402 Коментари: 0 Гласове:
3



Една от основните причини за многото войни в нашия век са малкото петролни залежи. Така петролната икономика непрекъснато създава конфликти и разпалва войни за контрол над нефтените находища.
Това разпалва завоевателните стремежи на империалистите и може да се каже, че недостига на петрол е основния двигател на имериализма в наше време.
Свободната енергия е решение на проблема.
Така нефтът ще остане за химическата промичленост, за производство на масла, пластмаси и синтетични влакна. А енергийните проблеми ще бъдат решени. Транспортът ще бъде освободен от горивната си зависимост.
Воните за нефта ще спрат. Страните с нефтени залежи няма вече да са цел на империалистически интереси, няма да бъдат поробвани със силата на оръжието или парите, както е сега.
Ако пък не се освободи свободната енергия, проблемът с петрола ще се задълбочава. Икономическият ръст на страните като Китай, Индия и Бразилия само увеличва жаждата за петрол на световните пазари. Икономическата криза също засилва жаздата за петрол на водещите световни икономики на старите(САЩ, Европа) и новите(Китай, Индия) икономически лидери.

При това положение разпалваните войни за контрол над петрола ще се засилват и зачестяват. Ще се подклаждат граждански конфликти като в Либия, или ще се стига до директна инвазия като в Ирак.
Големите войни след края на Студената война са все около петрола.
Ислямският фундаметализъм се разпалва от империализма на Запада, а той пък е разпален от недостига на нефт. Така основната причина за тероризма е нефтът.
Проблемите на нашия1 сват няма да се решат, дикато не бъдта решени причините за тях. Иначе войни за петрол ще избухват отново и отново и няма да има мир.
Крайният резултат от закомомерната ескалацията на конфликтите при петролна икономика ще бъде Трета световна война до която ще се стигне в резултат на нарастващата жажда за петрол.
Само свободна енергия би решила този проблем, който води света по пагубен път на войни за горивни ресурси.





Тагове:   енергия,   свободна,


Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnoto
Категория: Други
Прочетен: 702491
Постинги: 373
Коментари: 326
Гласове: 231
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930