Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2011 15:17 - Четвъртия райх - САЩ
Автор: universalnoto Категория: Други   
Прочетен: 2255 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 04.09.2011 15:43


Малко известно е, че в САЩ дълго време властват расизъм и фашизъм, които предшестват дори германския нацизъм.
Расовите теории възникват в разгара на колониализма, когато колониалистите се оправдават, че са висша раса призвана да управлява непълноценните раси.
В основата на модерната расова теория залягат откритите в Индия предания за арийските завоеватели на Индия. Веднага англичаните се възползват и позовавайки се на езиковото родство между индоевропейските народи се обявяват за арийска раса и следователно законни господари на Индия.
От тук тръгва митът за арийската раса, който е раздухан от нови лъжеучения изопачаващи еволюционната теория на Дарвин. Расизмът е тясно свързан със социалдарвинизма, който е любимото учение на едрата буржоазия, тъй като според него точно тя е висшия елит на обществото.
Това е една от причините едрите капиталисти като Рокфелер, Ротшилд, Форд и други да подкрепят расизма и нацизма, дори антисемитизма, макар по произход да са евреи.
Преди ВСВ фондация Рокфелер финансира щедро не само нацистите на Хитлер Германия, но и американските "евгеници", които искат да ликвидират нисшите в Америка - негри, латиноамериканци, социално слаби и ... евреи.
Негрите нямат равни права с белите в САЩ дълго време. Мартин Лутър Кинг, последният голям борец за правата на черните, е убит през 1968г. През 1999 година, вдовицата на Кинг, Корета Скот, заедно с цялото му семейство печели гражданско дело срещу "неизвестните заговорници" в светлината на нови разкрития, че правителствени организации (ЦРУ и ФБР) са взели участие в заговора и организирането на убийството на Мартин Лутър Кинг.
Ако преди ВСВ в САЩ процъфтява расизма, то след нея в САЩ властва полуфашизъм, а от време на време и истински фашизъм.
Така например идването на власт на президента Айзенхауер, от германски произход, в САЩ започва истинска фашистка реакция. Под ръководството на Джоузеф Маккарти започва масово гонение на американци заподозрени, че симпатизират на комунизма. Ловът на вещици вилнее масово. Дори Чарли Чаплин е прогонен от САЩ и отива в Англия.
Д. Маккарти обвинява много американски граждани, че са членове на Комунистическата партия или най-малкото, че симпатизират на комунистическите идеи. Изслушванията на обвинените протичат пред специални комитети, панели и бордове, съставени от убедени противници на комунистическата идея. Обвиняемите най-често попадат в социална изолация, кариерите им са унищожени, а някои дори попадат в затвора. Тези изслушвания по-късно са определени като неконституционни и противозаконни, а ерата на Маккартизма (от края на 1940-те до края на 1950-те със засилена дейност около 1952-1954) се оценява от съвременните американски историци като едно от най-големите нарушения на гражданските свободи и права в историята на САЩ.
Едно от най-известните престъпления на маккартизма е убийството на Етел и Юлиус Розенберг. Това е част от голям монтиран процес срещу физици симпатизиращи на комунизма(сред физиците имало доста такива, дори бащата на атомната бомба Опенхаймер е такъв). С фалшиви обвинения, че предали на СССР "атомни тайни", след скалъпен процес те набързо са екзекутирани на елекрически стол.
Съветските физици всъщност за знаели достатъчно за да направят атомна бомба и не им е трябвала информация от американците, а само време да направят атомни реактори, обогатителни фабрики за уран и още време за обогатяването. Нещо, което струва скъпо и иска време. Да не забравяме и че недовършената германската атомна програма е пленена от СССР.

Във връзка с 50 годишнината от екзекуцията им Ню Йорк Таймс писа:

„Случаят Розенберг все още преследва американската история, който ни напомня за несправедливостта, която може да се направи, когато един народ е въвлечен в истерия”.
Тази истерия се казваше”антикомунизъм” насаждан от политически съображения и страх.


Причините за скалъпения процес срещу Етел и Юлиус Розенберг и елиминирането им са други и много по-дълбоки.
Въпросът е, защо точно те са избрани за жертва?



Тагове:   САЩ,   Четвъртия райх,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnoto
Категория: Други
Прочетен: 702086
Постинги: 373
Коментари: 326
Гласове: 231
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930