Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2012 14:42 - Няма Бог. Истината е в атеизма.
Автор: universalnoto Категория: Други   
Прочетен: 2552 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.07.2012 09:19


Няма Бог. Бог не съществува. Вселената не е сътворена, а се е появила сама от нищото.
Така че единственото спасение, на което можем да разчитаме, е комунизма.
Религията е опиум за народа.

Всичко е нищо. Достатъчно добре запознат ли си с пустотата.

Първо нищото. То е безкрайно - в един краен обем има безкрайно много нищо. Нищо не ограничава нищото. Но то не е нищо. Нищото е неопределеност. 0(нищо) умножено по безкрайност дава неопределеност, тоест може да има произволни стойности/от 5/0=4/0=3/0=120/0=безкрайност - тоест за всяка стойност/.
Така нищото формира пространството, но то е неопределено. Така качеството неопределеност е на самото пространство. Може да определим точни координати на даден обект в пространството/те заемат произволна стойност/, но не можем да определим импулса, защото той е свързан с определянето на следващи координати/траектория/, а те са произволни - неопределени и така импулсът е неопределен. Можем да намалим неопределеността, ако я разпределим. Ако не определяме координатите точно, а с известна неопределеност, неопределеността на импулса ще намалее. Неопределеността на координатите покрива неопределеността на импулса и така неопределеността се разпределя. (x=h/p)
Неопределеността на координатите приема формата на вълна на Дьо Бройл.
Дължината на вълната съответства на неопределеността на координатите, а импулса на неопределеността на импулса.( l=h/p) Неопределеността на координатите/местоположението размазва частицата в пространството и тя придобива вълнови характер. Така всяка елементарна частица има и вълнови свойства - тя е квант.
Така квантовата механика - квантовите(вълновите) свойства на микрообектите се явяват като следствие от неопределеността - природата на самото пространство, което е функция на Нищото.

Масата(енергията) е фактор изкривяващ пространството - намаляващ неопределеността(x=h/mv; xv=h/m). Това е така, защото маса и съответно енергията е признак на всяко нещо, на материята изобщо. А "нещото" намалява неопределеността, защото нищото е неопределеност, както изяснихме. За това масата изкривява пространството - ОТО и дава гравитационен и инерциален ефект. Континиумът е неопределеност и за това може да се изкривява - не е "гладък".
Това пък е основата на Общата теория на относителността(ОТО)

Ако разгледаме квантовата природа на светлината и опитаме да получим уравненията за отношението на скоростите на светлината в инерциална отправна система като използваме уравненията от квантовата механика получаваме, че тя е еднаква с=конст. познато ни от СТО(Специална теория на относителността).

E=hv -от КМ Планк

v честота

l=h/p от КМ Бройл

l дължина вълната

от доплер v1/v2=l2/l1 - от вълновите свойства

Е1/Е2=v1/v2=l2/l1=p1/p2

светлината няма енергия на покой

m1c1^2/m2c2^2=m1c1/m2c2 =>c1/c2=1 => c1=c2 => c=const => СТО


Безкрайността на Вселената и квантовата механика

От КМ виждаме, че безкрайна Вселена би имала нулева енергия и съответно маса/E=mc^2/.
(L=h/p; p=h/L; E=p^2/2m)

Тоест безкрайна Вселена не би съществувала или по-точно не може да съществува. За това Вселената е крайна.

Това е така, защото маса и съответно енергията е признак на всяко нещо, на материята изобщо. А "нещото" намалява неопределеността, защото нищото е неопределеност, както изяснихме. За това масата изкривява пространството - ОТО и дава гравитационен и инерциален ефект. Континиумът е неопределеност и за това може да се изкривява - не е "гладък". Също така и ограничен. Безкрайността е безкрайна неопределеност. Краят пространството на Вселената ограничава, намалява неопределеността.

Безкрайността на Вселената се потвърждава от астрономията.

Също така виждаме, че материята/Вселената се е самопоявила - следствие от неопределеността на на безкрайното Нищо. И тъй като нищото не е нищо - то е неопределеност - тази неопределеност поражда Вселената и материята.


Енергията(и масата) на вакуума

Става дума за така нареченият физичен вакуум или "Морето на Дирак". То се състои от виртуални частици или флуктуации на вакуума - нулеви трептения на полетата , които са от кванти т.е. елементарни частици.

Според КМ всичко съществува във вакуума като виртуални обекти или частици, но времето на живот е обратно пропорционално на масата на покой и ако живота на виртуалния електрон е нищожен, то живота на виртуални обекти с по-голяма маса е неизмеримо още по-кратък, да не говорим за виртуалните ЧД, за които говорят някои!(времето на живот на виртуална частица или обект е равно на периода на трептене T съответстващ на енергията Е=мс2  в покой по КМ E=h/T)

Но виртуалните частици с 0 маса в покой имат безкраен живот, ако не се вземе впредвид ограничеността на пространството.

Енергията на вакуума е безкрайна(на бозонния вакуум, не на фермионния като например електронния), защото тези виртуални частици са безброй(фотоните например са бозони и в едно и също състояние могат да се намират безброй много частици - и в ограничен обем броят им е безкраен), енергията на отделните частици е нищожна, но тъй като са свързани и безбройни - тя е безкрайна и  незчерпаема като цяло! Тъй като Вселената е крайна тези фотони имат минимално ниво на  енергия определено от размера й, но и също време на живот определено от нея  - E=h/T => T=h/E ; E=pc/21/2; p=h/x; E=hc/x21/2 ; T=x21/2/c ; x = размерът на Вселената.

Но тъй като Вселената се разширява животът на фотоните непрекъснато се удължава.

Така, вакуумът съдържа безкрайна енергия като виртуални частици. Тази енергия изкривява и свива безкрайното пространство превръщайки го в крайно. За това Вселената е крайна и затворена.(Астрономията го потвърждава). Безкрайната енергия затваря пространството и нищо не може да излезе от него. Само безкрайната енергия може да разширява Вселената.



Тагове:   Бог,   атеизъм,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnoto
Категория: Други
Прочетен: 698575
Постинги: 373
Коментари: 326
Гласове: 231
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031