Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2011 08:25 - Световен ред на любовта. Новият световен ред ще дойде от Китай
Автор: universalnoto Категория: Други   
Прочетен: 2738 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 21.08.2011 08:33


От къде идва понятието и идеята за т.н. Ред на Любовта.
Ред на любовта е формулировка на китайския философ Мо Дзъ. Мо Дзъ(墨子)е философ, който е живял в Китай през периода на Стоте Философии (ранния воюващ период). роден преди около 470 г.пр.н.е. , почива около 390 г.пр.н.е. Той основава школата на Моаизма, спори енергично срещу конфуцианство и Даоизма. През Воюващия период, Моаизмът е бил активно развит и упражняван в много дейности, но изпаднал от полза когато династията на Квин дошла на власт. През този период много Моисти били преследвани, когато Шихуанг заявил изгарянето на книгите и изгонване на учащите тази дисциплина. Моизма има значение за по-нататъшното развитие на конфуцианството, когато се превърнало в преобладаващо обучение по време на Ханската династия, изчезнала към средата на Източната Ханска династия.
Редът на любовта на Мо Дзъ е утопично общество, което днес определяме като комунистическо или социалистическо. То се основата на всеобща любов. Тъй както ще казват в християните няколко века по-късно - любов към ближния. Идеята на Мо Дзъ била всички хора да живеят като едно семейство, да се обичат и да си помагат като членове на едно семейство.
Мо Дзъ постулирал например, че човек трябва да обича родителите на другите хора и да се грижи за тях като за свой родители.
Мо Дзъ постулирал и че управлението трябва да е в ръцете на мъдри и добродетелни хора.
Друг постулат на Мо Дзъ е доносничеството. Човек трябвало да следи и да донася на управляващите, кои хора са лоши и кои добродетелини и способни, за да бъдат съответно наказани или наградени. Управляващите трявало да си имат нарочни хора за тази дейност по следеното и доносите - т.е. доносници.

Реалният ред на любовта. Вече е факт. В комунистически Китай изваждат напреден план позабравеното учение на Мо Дзъ. Той е обявен за предтеча на комунизма. Моизмът е доминиращото китайско философско учение днес в КНР.
Тъй като Китай ще е безпорният лидер на света в недалечно бъдеще, Новият ред ще дойде от там - китайският комунизъм или Редът на Любовта, както го нарича моизма.

Кражбата на Любовта. Илюминатите са откраднали идеята за Ред на любовта от китайците. (вероятно от тайното обществото на Жълтия дракон, което е било пренесено в Европа от хуните). Те са я изопачили и извратили за да служи на целите им, които е са никак благородни и не се ръководят от любов.(Освен ако не броим любовта към властта и парите...)

Космическият ред на любовта.
Знаете ли че КНР имат тайна космическа програма за овладяване на космоса, който използва авангардни технологии за космически полети и др.

Китаците правят явни демонстрации на своята космическа мощ и постижения в овладяването на космоса.

Ето например гигантски барелеф новите лица на планетата Марс е очевидно дело на китайските космонавти.

image

Както виждаме това е профил на Ленин. Китайците са комунисти и Ленин е техен идол. Над главата на ленин е изсечена глава на дракон. Това очевидно е напваено за да се подчертае китайския произход на произведенитео на изкуството. Да не го сбъркат със съветско дело например. Драконът е символ на Китай и показва китайския произход на паметника.


image

image

Прави впечатление и първия релеф-лице, който незавършен. Очевидно е изоставен, защото космонавтите скулптури са размислили и са се отказали да го завършат. Това обаче е незавъшения профил на Сталин. Сталин не отречен в Китай. Там не са отричали сталинизма никога, за разкика от бившия СССР, където още при Хрушчов се отказаха от Сталин. В КНР Сталин е тачен наред с Маркс и Енгелс, Ленин, Мао като велик водач и идеолог на комунизма. За това по начало китайците са решили да направят наред с профила на Ленин и профил на Сталин, но са се отказали поради опасенята си от реакцията на Земята, където в другите страни Сталин не е популярен и се плашат от него. Не са искали да уплашат американците със лика на Сталин.

image


Тези релефи са изсечени, така че да виждат от космоса за да ги видят на Земята. Нещо като: Ехо, тук сме. Виждате ли какво можем!



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnoto
Категория: Други
Прочетен: 701273
Постинги: 373
Коментари: 326
Гласове: 231
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930