Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2011 09:02 - Чун Куо - Откровението на един Посветен за бъдещето
Автор: universalnoto Категория: Други   
Прочетен: 2534 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.05.2011 09:27


ЧУН КУО на Дейвид Уингроув е фантастична поредица за бъдещето на Земята. В книгите обаче има сведения коиот биха могли да са писани само от човек който знае някои неща. Разбира се става ясно че някои неща не знае или не иска да каже. ЗА това някои неща са изменени. Но основната функция на книгата е не да информира, а да предопреди човеството за бъдещите и настоящи заплахи.

ЧУН КУО. Думите означават Средното царство и от 221 г. сл.Хр., когато Първият император, Чин Ши Хуан, обединява Седемте воюващи държави, точно така „чернокосите“, ХАН, наричат своята държава. Средното царство за тях е било целият свят, ограден от север и от запад с огромни планински вериги, а от изток и от юг — с море. Отвъд имало само пустиня и варварство. Така било две хиляди години и шестнадесет велики династии време. Чун Куо било Средното царство, самият център на човешкия свят, а неговият император — Синът на Небесата, Единственият. Но през XVIII век в този свят нахлуват младите и агресивни западни сили с тяхното по-добро въоръжение и с непоклатимата си вяра в Прогреса. За изненада на ХАН борбата била неравна и китайският мит за върховна сила и самодостатъчност бил разклатен. В началото на XX век Китай — Чун Куо — бил старият болник на Изтока, „внимателно пазена мумия в херметически запечатан ковчег“. Но след ужасните опустошения през този век Китай израства като една нация гигант, способна да се състезава със Запада и с противниците си от своя собствен Изток — Япония и Корея — за позицията на несравнимата сила. XXI век, „века на Пасифика“, както той е познат още преди да е започнал, Китай посреща превърнал се отново в затворен свят, свят за самия себе си, но този път го обгражда единствено Космосът.

Китай е завладял планетата. Китайците построяват огромен Град, в който е прибрано цялото население на Земята. Целта е се контролират хората и да са под пълната власт на императора.
Построен преди повече от век, Градът беше предназначен да издържи десет хиляди години. Беше обширен, просторен и материалите, от които бе изграден, се нуждаеха само от подновяване, не и от смяна. Това беше нов свят, изграден върху стария; гигантско поселище върху пилони, стърчащо над тъмното, застояло езеро на древността.
30 етажа — 300 нива — се издигаха нависоко, а всяка от страните на шестоъгълните им повърхнини беше дълга две ЛИ; привидно имаше достатъчно място, за да се поберат неограничен брой хора. Нека се плоди човечеството — бяха рекли проектантите, — има място за всички.
Издаден е Декретът забрана на научно-техническите изследвания и развойна дейност. Новите открития и технологии са забранени. Седмината императори, които управляват света и носят титлата Синове на небето - Тангове, се боят от всякава промяна за да не би нещо да разклати абсолютната им власт.
Комунизмът е далечно минало. Чун Куо представлява фашистка диктатура.Има капиталисти. Хората са разделени според имущественото си и социално положение и настанени на различни нива в Града. Робството и развратът са част от Чун Куо.
Това е един кошмарен свят за мнозинството от обитателите си.
В долните нива на Града царят мизерия и престъпност. Там животъ е ужасен. Едно мизерно скотско съществуване. В горните където живеят само избраните цари лукс.
Но всички те са в клетката Града, на този огромен затвор от пласмаса.

Джен Син - генно модифицирани или синтетични организми. Те заместват истинските. Домашните животни за заменени с Джен Син. Дивите животни са рядкост. Те били изтребвани от Чун Куо, които преобразяват природата.
Има и войници Джен Цин. Същества с три пръста и "кози" лица - доста напомнят на "сивите извънземни". Те въдворяват ред на Долните нива на Града.

Група влиятелни европейски (Хун Мао) бизнесмени и придворни, обаче са недоволни от живота в този затвор от от лед - високоякостна пласмаса. Те искат небе, истинско небе. Не са доволни и от дискриминасията, на която са подложени в Чун Куо. Те искан промяна.
Те отпавят искане към танговете за разрешаване на нова космическа програма за далечни полети.
— Ами ти, Пьотър? Този път искам истината. Без увъртане.

Леман се облегна назад и се взря в широката извивка на купола зад тях.

— Ей, онова там — посочи бавно с ръка той. — Тая фалшива небесна картинка над нас. Ще ми се да я превърна в истинска. Само това. Да имаме открито небе над главите си. И да гледаме звездите. А не огромна илюзия, изфабрикувана за малцина. Истинско небе — и то за всекиго.

Бердичев го погледна и кимна сериозно.

— А ти, Едмънд? Какво е единственото, което би си пожелал?

Уайът погледна първо Бердичев, а после и Леман.

— Какво ще искам аз ли?

Той вдигна недокоснатата си купичка ЧА и я обхвана с ръце. После бавно я обърна и изля течността върху масата.

— Ей! — Бердичев рязко отскочи назад. И двамата с Леман се втренчиха в Уайът, смаяни от внезапно втвърдените му черти и толкова несвойствената за него грубост на жеста.

— Промяна! — натъртено изрече Уайът. — Това искам. Промяна. Над всичко. Дори над собствения ми живот.

Танговете обаче отказават. Те се боят, че хората ще се изплъзнат от тяхната власт. Те се боят от Промяната. От всичко което би заплашило тяхната тирания.
Е… — започна Джен тихичко, така че да стига само до ушите на министъра. — Като че ли тази днешната работа с Леман е само мъничка част от всичко. Нашите приятели дисперсионистите тъкмят къде-къде по-мащабни неща. Май са образували някаква фракция — група за натиск — в Камарата. Говори се, че ги подкрепят повече от 200 представители.

Лу Кан кимна. Беше дочул нещо подобно.

— Продължавай.

— Нещо повече, ваша светлост. Май смятат да настояват да се възстанови програмата за космически полети.

Лу Кан се разсмя. После понижи глас.

— Сериозно ли говориш? Програмата за космически полети? — поклати смаяно глава. — Че тя е мъртва от век и нещо! Каква ли е задната им мисъл?

Лао Джен се гмурна, после изскочи отново навън и прокара длан по косата си.

— Това е логичният завършек на тяхната политика. В края на краищата те са дисперсионисти. Искат пространство за дишане. Искат да се освободят от Града и неговите управници. Политиката им няма смисъл, освен ако няма накъде да се разпръснат.

И така започва войната. Бунтът на дисперсионистите срещу танговете, срещу Града.

Какво се крие за това повествование.
Всъщност Китай никога официално не е отхвърлял комунизма. Въпреки това китайците под формата на реформи навлизат и се натрупват частни капитали. Това срастване на плановата социалистиска икономика с капитализма е познато още от фашизма и национал социализма.
Китай не се е отичал официално от комунизма, макар и реално да го е направил. Това е още една причина агентите на китайските НЛО дошли от бъщето да изопачават и подменят старите народни предания за другите астронавти дошли от бъдещето. Така те подменят Тесла със Сталин(китайците никога не са се отричали от сталинизма) и Кецалкоатъл с Карл Маркс.

Признанията на посветения Уингроув.
Градът е новият Сион. Дори размерите и формата на отделните клетки на Града, който напомня кошер, е подобна на споменатата в Библията за Новия Град Сион.
Масоните са зидарите на новия Сион. Това е открито признание за кого работят всъщност - че те служат на китайците.
Това е и признание, че библейските пророчества са за Син(Китай), а не за Сион, както китайските агенти са заблуждавали евреите за да им служат.

Новите раси.
Китайците създават Джен Син - генно модифицирани войници, които са ни познати като Сивите. Те са дошли от бъдещето.
Срещу тях бунтовниците създават нова подобрена раса - ново поколение бойци, на които разчитат да победят Чун Куо.
 






Тагове:   НЛО,   бъдеще,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnoto
Категория: Други
Прочетен: 698844
Постинги: 373
Коментари: 326
Гласове: 231
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031