Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2011 10:20 - Учените програмират роботи да играят футбол, създават и танцуващи пчели. Сивите извънземни много приличат на подобни роботи.
Автор: universalnoto Категория: Други   
Прочетен: 2749 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.05.2011 10:23


Инженери построиха хуманоидни роботи, които могат да разпознаят обекти по цвят благодарение на камерата монтирана в главата на робота. Роботите са програмирани да играят футбол, с намерението да се създаде екип от напълно автономни хуманоидни роботи, които да са в състояние да се конкурират с хората в истински мач до 2050 година.   Светът на роботите може да изглежда като на филм, но може да бъде по-близо до реалността, отколкото си мислите. Инженери са създали робот футболист, пчели и дори паяк, изглеждащи като истински. Те са големи ... те са силни ...те бързо! Любимите Ви роботи от екрана може да се превърнат в реалност. Задвижвана от малка батерия на гърба си, хуманоидния робот Лола е футболен шампион. "Идеята на робота е, че той може да ходи и да вижда, тъй като има видео камера на главата си!" съобщи Раул Рохас, доктор, професор по изкуствен интелект в Свободния университет в Берлин, Германия, заяви пред Айвънхоу. С помощта на камера монтирана на главата си, Лола познава обекти по цвят. Информацията от камерите след това се обработват от микрочип, който активира различни двигатели. "С помощта на камерата, робота следва топката, и така има възможност да вкара гол." Заяви д-р Рохас. Немски инженери създадоха пчела робот. Те имитират танца на пчелите - цифрата осем, чрез който съобщават за местонахождението откритата на храна и вода. Роботи като тези може един ден да станат високотехнологични средства за наблюдение, които тайно ще летят и записват данни, вероятно няма да искате да видите около себе си паяци-роботи.   ЗА РОБОТИТЕ: Роботи са направени от приблизително същите компоненти на човешкото тяло: конструкция с подвижни стави, мускулна система оборудвана с двигатели и задвижващи механизми които се движат, чрез структурата на тялото; сетивна система за събиране на информация от околната среда; източник на захранване, за да работят орган правилно; и компютърна "мозъчна" система за обработка на сетивната информация, която да каже на мускулите какво да правя. Роботите са създадени от човека машини, предназначени за клониране на хората. Роботите могат да съчетаят тези основни елементи с други технологични иновации, да създават много сложни роботизирани системи. Съществуват роботи, които работят на поточна линия във фабриките, но те правят едни и същи движения всеки път. Други роботи са предназначени да играят футбол, или да управляват моторни превозни средства, без човешка намеса.
image

Сивите извънземни много приличат на подобни роботи. А щом ги правят днес защо и да не ги правят астронавтите дошли от бъдещето.
Явно за да се прикрият, тези НЛО астронавти ползват роботи.
Вероятно и ГМО разумни същества.
А някои от описанията на Сиви пък напомнят китайци...

http://universalnoto.blog.bg/drugi/2011/05/18/nlo-prishylcite-ot-bydeshteto.749386



Тагове:   НЛО,   извънземни,   роботи,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnoto
Категория: Други
Прочетен: 700914
Постинги: 373
Коментари: 326
Гласове: 231
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930