Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2019 09:47 - Стара Велика България оцеля, успя и победи, сега е единствената суперсила, спечели и Третата световна - ЕС, Русия и САЩ са ликвидирани. А РБългария в Матрицата.
Автор: universalnoto Категория: Други   
Прочетен: 3005 Коментари: 21 Гласове:
0

Последна промяна: 28.11.2020 15:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Матрицата. 
Че живеем в информационно затъмнение и медиите са пълна дезинформация (интернета е контролиран не пускат достъп до където не искат) доказателства има. 

В България не можеш да намериш радиоапарат, който да работи на къси вълни, само на средни и УКВ. Защо. Късите вълни са по-добри за радиото от средните. Не е ли странно. Не са ли изоставили късите вълни, защото там работят радиа, които не искат да слушаме и са се разбрали да си разделят ефира за да не ги заглушават. През войната така заглушаваха неприятелските радиа. 
Новините и филмите се правят в киностудия в Англия(Ирландия) - Холивудски продукции и всичките са фалшиви, по телевизиите и нета вървят монтирани снимки и кинаджийски декори.

Каква е истината.
Ок. 650г.пр.н.е. български са Украйна, Западен Сибир, Алтай и Тян Шан, Средна Азия и Централна Азия, Северен Кавказ. На българите идва да помага Крилатия дракон и неговите хора. 
Той става кавкан. 
Кавкана е император, княза е като шогун. А чиргубоила е началник на кабинета, примиер.
Народните събори са референдум. Съвета на великите боили е сенат.

Крилатия дракон дава рецептата на елексира на живота, с който не се остарява и умира, взема се борова/елхова смола и дебелец или алое. Ако го вземаш за целия цикъл на живота 100 год. генетичното остаряване - биологичния му часовник спира и повече не се старееш и не умираш. Но рецептата трябва да се пази в тайна само за избрани заради качествата им хора иначе ще се пренасели земята.
Въвежда социалистически модел стопанска система, земеделските общини работят колективно земята плащат за труда, а после продукцията и печалбите от търговия се разпределят между земеделците. Занаятчийте се събират в държавни еснафи и манифактури. Правят се държавни манифактури. Благата на народа. Системата се нарича саракт, което значи народна държава и народна армия/войска. 
Българите тогава въвеждат мощни лъкове и самострели, маждраци дълго копие с острие на къс меч, става и за сеч, 
сулица късо метателно копие с острие като харпун - подобно на римския пилум но с една кукичка, а не с две като него. Катаната, калъча и сабята, и акинака, два меча носят за кавалерийски и спешени бой. Предпочитани са сабята, калъча, че са с темляк, нанизва се на ръката и в боя може да я пуснеш за малко за да си послужиш с друго оръжие или хватка, а ако случайно я изпуснеш няма да я изгубиш, а ще я хванеш отново. Шахматния строй, карета, три линии. Живеят изключително в градове от поне 30 000 души с оглед отбраната, градовете са укрепени с валове и крепостни стени.
Землените укрепления, окопи, ров и вал, са по-яки срещу обсадни машини и дори топове. Градовете и крепостите задължително се опасват с ров и земен вал. Тези градове се наричат аули.
Тактика на древните и стари българи.
Оперативните армии са обичайно от по 60 000 души. 1/3 от войската в битка се оставя в резерв, който по възможност се крие и се използва за засади, вкарване в чувал, обходи и флангови удари, вбиване на клин. Повече от 120 000 - 150 000 една армия не се ползва защото тълпата пречи.
Когато се станува винаги се прави укрепен лагер с землени укрепления. Ограждането с обозните коли е лошо, че лесно се обръщат, да не говорим за разбиване с обсадни машини.
Щурмуването на крепости от древните и стари българи.
Освен с обсадни машини и топове, древните и стари българи винаги прикривали щурмуващите крепостната стена с стрелба с лъкове и самострели по защитниците на стената.
Старите българи имали две основни бойни изкуства.
Комите - ка метна - хватово ударно бойно изкуство с техники жицата - жилавата, като джиуджицу, акълишката като айкидо/айкиджицу и къртене - техника на удара, като карате.
Специално бойно изкуство е Суесилица - сила на празнотата, нищото, българското нинджицу. За овладяването му са нужни 10 години и се ползва от спецчасти и агенти.
Войниците изучават по-рафинирания боен стил краската - от шарката, боята, поетично название на ръкопашен бой.
Древните спецчасти изучавали изкуството на ловците, кит. Фа Шу, като късните йегери. Ловното изкуство, ловци. 
Лъкът и самострелът на старите и древни българи. Изкуство на стрелбата.
Древните българи ползват т.н. монголско опъване на лъка, което е всъщност китайско използвано за арбалетите. С сгъната ръка задържаш отзад тетивата и буташ напред с другата. Така е много по-лесно, използваш силата на лоста, късото рамо дава повече сила и иска повече сила. Дългото рамо иска по-малко сила и дава по-малко сила. Китайския арбалет е със сила на опън 50кг, но е малък и къс, не е и рефлексен, та далекобойноста и пробивната му сила се равняват на българските лъкове със сила на опън 25 кг които са рефлексни, с по-добра натегнатост и дълъг път на стрелата. А българите се научили да правят с сила на опън 50кг удебелени лъкове рефлексни и арбалети с по-голям рефлексен лък пак със сила на опън 50 кг, защото са по-точни и не изтощават ръката да ги задържа. Тези лъкове и арбалети пробиват и щита и бронята с войника на 300 крачки, а бронята и войника на 400 крачки и достигат на поне 1000 крачки, а рефлексните лъкове с сила на опън 25кг пробиват бронята на 200 крачки и достигат до 600 крачки.
Българите наричали арбалетите си самострел или лък с ложе.
С лък се мери по-лесно като с арбалет, държи се хоризонтално, а не вертикално.
Мери се по острието и перата на стрелата, която се вдига на нивото на окото.
Да добиват стомана и желязо, а когато трябва и чугун в пещи с висок комин, а не високи пещи. Пещите с висок комин се продухват лесно от влизащия за горенето от страничните отвори въздух и дават готова стомана или желязо. В пещите с висок комин се регулира продухването с въздух като се оттулват или затулват страничните отвори. Имат и прости изтеглячни машини с валци и дюзи, а и коване по калъп. Така цялата войска е с железни доспехи като римските - ковани брони и плетени ризници, но с плетен нагръдник(нашийник) и налакътници и наколеници от железни шини. А е
литните ударни отряди носели кожени брони и на конете, това им е тежката конница.
Почват да дават държавата по жълтица за родено дете или 10 сребърни за да има раждаемост, това са добри пари за времето си.
Залесяват степите и постепенно пустините, побеждават сушата и земите им стават райска градина. За залесяване се ползват главно бряст и елха растат бързо и издържат на суша, елхата е най-сухоустойчива и добра за борба с пустини и полупустини, тя е от ела присадена на бор и семената й запазват облагородените й качества.
 - 
Основите на сградите се правят от големи/средно големи добре изпечени тухли,  за по-здраво. Те са евтини и лесни за изработка. По-добри са от камъните и по-евтини.
От такива тухли се правят и улични настилки.
А крепостните стени също от тухли, за предпочитане от по-големи тухли, за по-яки.
Българите имат цимент. Правят го от печен варовик и гипс, от опит - смесване на вар и гипс. Разпространено е в строителството в Средна Азия. От цимент българите отливат орнаменти, колони, капители и квадри - блокчета за зидария. По-евтини са и лесни за направа. (Цимент имат и в Египет, доказано е че блоковете от които са зидани пирамидите са лети от цимент, бетон.)
Белият цимент служи и за замазка.
Цимента от смесени вар и гипс се нарича хоросан. Като варовик става.
Българите масово използват в строителството цветни и рисувани, писани керамични плочки, глазирани.
Също така обичайни за архитектурата им са куполи и сводове, също и декоративни арки на стените с лизени. 
Имат дървени сковани вани, корита, да се къпят вкъщи, обществените бани са отделно.
Правят водопроводи и канализация, от керамични тръби и зидани канали.
Древните българи и ст.бълг. имат хубава керамика.
Теракота - тънка и фина - виж плочките.
Хубав фаянс - тънък и фин, също като порцелан е, виж плочките.
Българите правят хубава рисувана и писана керамика.
Древните и старите българи са майстори художници. Вижте металните пластики - майсторска изработка - точно предадени образи. И картини на дърво или рисувани на стена имат със същотото майсторство направени определено.
Дворците имат подово отопление с димоотводни канали зидани на пещите.
Древните българи имат барут(грохотен огън) и топове, железни топове. Правят също и снаряди и барутни ракети от мека ламарина с пресован барут, при удар гърмят защото ламарината е мека и от удара се взривява барута. В тях се слагат и сачми - като шрапнел са. Правят дървени катюши двуколки с барутни ракети като китайците. Бял барут от смляна слама и селитра, селитрата се добива от угнил тор. Белия барут е по-мощен от черния който използва въглища - полуизгорял въглен.
Огниво - прост механизъм от 
кремък на петле с пружина и с желязно назъбено колелце което се завърта с пръст(палец). Прахан от смляна слама.
Древните българи имат:
- индийски коноп, фин като лен е. Хашиша и опиума се използват само за упойки и успокоителни от лечителите, в тяхната медицина.
- разкрасяване на жените. Имали рецепта за увеличаване на гърдите с билки - сминдух, люцерна и хрян. За няколко месеца гърдите на жените стават доста големи.
Боядисвали си косите с естествени бои. Българките са имали  жълта боя за коса, изрусявали се. Правели я от отвара от коприва и елхова смола за залепване, захващане и трайност на боята. Тя е от скитите, но нали българите са им били съседи, ползвали са я и те. От въглен и елхова смола правели черна боя за коса.
Кола маска на древните българи. Прави се от восък и елхова смола. След неколкократна употреба остава трайно обезкосмяване.
Парфюми от рози, жасмин, теменуга, люляк, липа и др.
- хартия от слама и коноп/лен, книгопечатане с оловна и глинена матрица, гравюри от същия тип. Древните българи правели мастило като китайския туш от въглен.
- дървени и от малко желязо жетварка, косачка, дървена вършачка с веялка - дикани които се движат от добитъка с вертикална ос като мелница, редосеялка от дърво основно, железен плуг и брана, работят с коне.
- основното ястие на старите и древните българи е булгур постен или с месо, по турски наричан пилаф. 
Древните и старите българи правели ракия от ечемик - арак. Ползвали и рапично масло за готвене и ядене.
- млечен туткал от изварено мляко, казеиново лепило.
- чарковете - предачна машина като тази за плетене на въжета.
- телескопи и далекогледи с лещи и огледала, прост микроскоп с лещи. Далекоглед сглобен от 3 тръби с 3 лещи за прав образ, по-удобен.(става за нощното виждане)
- часовник вкл. голям джобен с баланс с голямо колело с пружина на него. Хронометър с 4 баланса заедно.
- механични сметачни машини, логаритмични сметачни уреди. Логаритмичен сметачен кръг, подобен на логаритмична линия, от три кръга с показалец-стрелка.
- добиват стомана и желязо, а когато трябва и чугун в пещи с висок комин, а не високи пещи. Пещите с висок комин се продухват лесно от влизащия за горенето от страничните отвори въздух и дават готова стомана или желязо. В пещите с висок комин се регулира продухването с въздух като се оттулват или затулват страничните отвори.Имат и прости изтеглячни машини с валци и дюзи, а и коване по калъп.
-
 стомана 12 пъти диплена, самурайска, кове се или валцува като се прегъва 12 пъти. Става много здрава, яка и еластична.
- сплав от желязо и никел или желязо и цинк - неръждаеми. Също и относително чисто желязо, и то не ръждясва. Получава се лесно в пещите с висок комин, като се прави чисто желязо, не мека стомана. Добро е за съдове и прибори за хранене чистото желязо. Силициева стомана с до 12% силиций близка по качества с хромовата, само че не е лъскава, получава се лесно като се добавя кварцов пясък в сместа в пеща(въглища и руда/желязо).
- делта планери за разузнаване и спецоперации, пускали ги с катапулта, имат и планер с витло с механизъм с крачно задвижване.
Конете на древните българи са:
- драконови коне, на юнаците дракони, уногондури, известни като Онгълска порода, те са най-бързите 70км/ч и издръжливи 500км/дн. Силни, средно големи и яки, стават и за добри впрегатни коне освен за езда.
 - Българите строят тримачтови високобордни двупалубни кораби 42м дълги на 7м широки, 500т, с по 50 весла на долната палуба, наречени катърга. С весла се ползват само при война иначе са ветроходни. Имат по две големи скосени ветрила на всяка мачта. Двойна дървена обшивка. Две надстроики на носа и кърмата. Имат и рул. Носят метателни машини на палубата - балисти с дебели като колове стрели - пробива, потопява лесно кораб, а по-късно и топове слагат, но балистите са по-точни и по-евтини.
Навигация и картография. Има компас, астролабия, квандрант, карти и дори хронометър - часовник с четири баланса.
Още подробности

- Крилатия дракон идва няколко години по-рано от 650г.пр.н.е. сред българите от Ср.Азия и ги поучава и съветва. От 652г.пр.н.е. е техен съветник и учител преди да поеме управлението през 650г.пр.н.е.
- Захващане на щитовете в Древността и Средновековието. С дръжка за ръката и ремък за нанизване и крепене към лакътя, удобен за бързо нанизване и прехвърляне щита на рамо, на гръб и бързото му сваляне и хващане с ръка след това. Ремъкът е през средата на щита, от край до край при кръгли щитове и от горния край някъде до към средата на щита за дългите щитове.
- бактериални и възпалителни заболявания вкл. холера и охтика(туберколоза) се лекуват с плесенясал хляб. Хляба се нарязва навлажнява/намокря и се задушава да плесеняса.
За охтика и холера се яде по един плесенясал хляб на ден. Обикновено за 3 месеца охтиката минава. Стар изпитан военен цяр.
- хартията се прави от смляна намокрена и пресована слама/коноп/лен.
- печатна матрица се прави от олово излято в/у слой глина на която се изписват преди това буквите, текста и гравюрите.
- уплътнения за капачки на стъклени и керамични шишета и шишенца се правят от телешка кожа, че е по-дебела.
- ветроходна ладия за флотско разузнаване и рибарска ладия - 10м/2м/2м с мачта с триъгълни платна и рул. Предната й половина може да се покриe с палуба с кабинка за подслон на екипажа и товара, а задната палуба по-ниска за удобство.

Завоевания на България на Крилатия дракон.

До 580г.пр.н.е. Завладяват земите по Дон, Волга и целия Сибир. Заселват ги и прочистват етнически. 
До 560г пр.н.е. българите завладяват, заселват и прочистват етнически Балканите с Карпатите и Панония, Монголия и Манжурия, Скандинавия. 
Реките в Сибир и устията им не мръзнат, защото течението пречи и са удобни за корабоплаване. 
До 540г пр. н.е. българите завладяват, заселват и прочистват етнически Япония и Корея, Северна Америка и Китай.
До 520г пр.н.е. българите завладяват, заселват и прочистват етнически Мала Азия, Двуречието, Сирия и Леванта, Северна Африка, Иран, Седморечието, долината на Инд.
Тази Империя България не е побеждавана и съществува и сега.

Царство България, наследено от НРБ и РБългария - сега тукашната, е създадено през 1880г от отделянето на българите от сектите на мормоните и Бялото Братство които и до днес се прикриват като православни. Те чакат месии от другия вариант на времето, когато българите в Азия били паднали и разбити. Това са Симеон Втори с Англия и Русия които пътували в космоса с електрически звездолети с йонен двигател и компактен реактор с обогатен уран и се върнали назад във времето от черните дупки. От тях са останали само някакви книжчици от златни и сребърни листове с перфорирани с дупчици букви и от златни листа с сребърна нишка изписани, но идиотите им вярват...
Тук тези сепаратисти са си докарали роми от Индия учат на туско-персийски-арабски населението от някой крайща, защото турския не е бил
 изцяло запазен и познат по това време, потурчват ги насилствено.
Да си вярват колкото си щат, Велика България успя и не може да я бутнат, а тук времето им изтича. Времето е наше, на крилатите дракони НЛО.      

Третата световна война, ядрена война и ПРО дуел с ЕС, САЩ(Бразилия) и Русия. Стара Велика България успя и победи.
На 19.02.2018г. копчето е натиснато. ЕС, САЩ(Бразилия) и Русия искат да завземат Стара Велика България с дяволски козни и други изнудвания, на които ние не се поддаваме. Иначе няма възможност Стара Велика България е ядрена сила с ядрени ракетни установки от типа Заря(като руските Топол и Рубеж) и от типа ВАУ2 МК(като Нотон, но по-добри) и ПРО спътници с лазери от типа Искра. Без предупреждение ЕС, САЩ и Русия изстрелват ядрени ракети по Стара Велика България, разчитат на своята ПРО. Но Стара Велика България има ПРО, която веднага се задейства и прихваща ракетите и спътниците на ЕС, САЩ и Русия. След това са изстреляни на свой ред и нашите ядрени ракети, ЕС, САЩ и Русия нямат вече спътници ПРО и са почти унищожени, само близките от границата райони са пощадени за да не засегне радиацията и Стара Велика България. Така завърши Третата световна война.
Населението на ЕС, САЩ и Русия остава само 5 мил. оцелели. От тях от лъчева болест умират още 3мил.
Краят на ЕС, САЩ и Русия е поучителен. Има възмездие. Самозабравилите се евроидиоти си платиха...



Гласувай:
2



1. universalnoto - Тактиката на ловците, йегери, кит. Фа Шу.
04.11.2019 09:22
Старите и древни български спецчасти - ловците(йегери, кит. Фа Шу) си разчистват пътя и отстраняват постовите(стражата) с стрели с лъкове и самострели.
Съвременните спецчасти използват същата тактика с заглушители и оптически мерници.
цитирай
2. universalnoto - Етика и философия въведени от Крилатия дракон.
04.11.2019 09:23
Етика и философия правила. Ние държим на девствеността и невинността като самураи.
Ние знаем че живота е роден от случайността и е безсмислен, а удоволствията не задоволяват желанията на човека, човешкото око е ненаситно, няма насит на желанията, важното е да се задоволяваме с малко, с това което има и да се откажем от суетните желания, само тогава ще бъдем щастливи и задоволени. Единствения смисъл на живота е да живееш с чест и достойнство.
А правилото на нравите е просто, каквото правиш ти, това ще правят и другите, ако си добър с тях, може да се държат добре с теб и да ти се отплащат за доброто, но ако се държиш лошо и те ще са лоши с теб и ще ти го връщат тъпкано.
Другото правило е е да мислиш и да вникваш в същността на нещата, да ги осъзнаваш, не да си повърхностен. Трябва винаги да мислиш, не да се доверяваш и увличаш. Да мислиш точно, да проверяваш, преценяваш не само подробностите но и общото, мислиш безпристрастно.
Животът както вече казахме е безсмислен и само честа и достойнството имат значение. Безсмислено е да жалиш живота своя и на другите и когато трябва трябва да го пожертваш, за честа, достойнството или благото на народа, твоите братя.
Това са накратко принципите на самурая.

Ние държим на девствеността и невинността - самурайските правила го изискват. Това е въпрос на чест, на вярност и любов. Преди да се вземат влюбените, мъжа и жената, не трябва дори да се докосват, защото увлечението им може а се окаже измамно и нетрайно и да се разделят преди да се вземат или единия да изостави другия. За това ще съжалява после че не са запазили девствеността и невинността си за истинската си любов. Дори докосването е дело на любов за това трябва да се пази само като се вземат. Много е важно да има вярност, любов и чест. Без тях живота ни е безсмислен.
цитирай
3. universalnoto - Женските тайни - трябва език. За пълноценна любов.
04.11.2019 09:23
Женските тайни - трябва език. За пълноценна любов.
Жените не обичат проникването на мъжкия член. Това не може да ги задоволи, не им се получава.
Жените обичат само с език, само с език им се получава. Само с език може да бъде задоволена. Трябва да се лиже и целува клитора им, само това им харесва и ги задоволява, довежда до оргазъм. До върха с език жените стигат за 5-10мин. обикновено. Жените не свършват еднократно, те получават непрекъснат, многократен, поточен оргазъм, възбудата им не спада от оргазма а се усилва. При мъжа е друго, трябва са се пести спермата, че е малко, природна предпазна мярка, за това мъжа има еднократен,кратък оргазъм и трябва да започва отново, ако иска да продължи любенето. След като жената е задоволена с език, вече може да се обладае, тя е силно възбудена и оргазмът и продължава, изпаднала в екстаз от оргазма проникването на члена не прекъсва, а продължава любовното й наслаждение.
Стимулирането на зърната на гърдите с ръце, пръсти и с целувки и език също може да доведе жената до оргазъм, и то им харесва.
Ако мъжа не иска да свърши бързо като усети че му наближава да свърши спира за малко като целува и гали през това време жената за да поддържа страстта и възбудата й.
Големия член причинява болка и неудоволствие на жената. Малкия член гали влагалището, нежно докосване - усещане, доставя удоволствие на жената.
Жените по природа не обичат да служат само за задоволяване на мъжката похот, това ги унижава, прави ги на пачаври. Жените искат любов. За това за тях е естествено да се отдават любов само когато се вземат с любимия.

Жените зачеват само когато изпитват оргазъм тогава свитата шийка на матката се разтваря, а матката засмуква семето иначе почти не зачеват. Амазонките като си правели изкуствено оплождане с вдухване на семето с тръстикова цев го знаели и маструбирали или правели лесбийска любов.
Жените зачеват от 8ми ден от цикъл до края му когато се изхвърля старата яйцеклетка, но семето в матка се запазва годно 7дни, така че жената зачева винаги когато не е в цикъл.
- Ако жената не изпита оргазъм матката не засмуква семето и шийка на матката не се разтваря, а семето изтича от вагината веднага, така че жената не зачева от този който не я задоволява, а само от задоволилия я.

Противозачатъчни билки - евтини, лесни за осигуряване и безвредни - кориандър/копър/хрян.

Най-удобната и харесваща се на жените поза за любене.
Най-удобната и харесваща се на жените поза за любене е жената да е отгоре, да така й е по-удобно и се чуства по-свободна, по-леко й е, не се усеща угнетена и потисната от мъжа. Тя може да полегне отгоре за да се целуват, като иска мъжа сам да контролира ритъма си да поспира за да удължи любенето то той се движи от долу, люлеи.
цитирай
4. universalnoto - Правила на използването на сабя от древните и стари българи.
06.11.2019 08:51
Винаги когато заплашваш някого с сабята я вадиш на 1/3 от ножницата, а не я вадиш цялата защото, ако се наложи да го посечеш заради действията му, нямаш замах.
Когато го убиваш го посичаш със замах направо като изваждаш сабята.
цитирай
5. universalnoto - Още малко за военното изкуство на старите и древни българи.
14.11.2019 09:45
Избягвай челно сражение с войска с противник над три пъти по-многогоброен, а използвай военни хитрости, засади, изненадващи нападения, нощни нападения и други.

Военното бойно изкуство краската - ръкопашен бой поет. шарка боя - е основно от хватки, хвърляния, ключове, отмествания и завъртания, саблени удари и ритници.
цитирай
6. universalnoto - Азиатската система за производство на древните и стари българи, от онова време.
14.11.2019 10:36
Азиатската система за производство на древните и стари българи, от онова време.
Азиатската система за производство на древните и стари българи от онова време била запазена сравнително добре в Китай, заета от хуните, но е българска поначало.
Селскостопанските общини разделят земята, тя е държавна, на равни дялове и хората ги обработват заедно общо, кооперативно, колективно, а добивите си делят, данък десятък се дава на държавата. Има държавни работилници и манифактури.
цитирай
7. universalnoto - Още за древните и стари българи, самурайте - крилати змейове драгуни, закалка - желязото не ръждясва, лек с/у змийска отрова.
18.11.2019 09:07
Самураи, те са от България, това е другото название на крилатите змейове - драгуни, лека конница която се и спешава.
Добре закаленото желязо или стомана не ръждясва.
Отровата от змийско ухапване се лекува с ракия и мляко.
цитирай
8. universalnoto - Още за завоеванията на древните българи на Крилатия дракон
19.11.2019 11:38
До 680г.пр.н.е. българите водени от Крилатия дракон завладяват, изтребват местните и заселват земите на Русия от онова време - Московско и Петербургско, а съвременна Русия е Беларус, Беларус е царство, защото там революция не е имало.
цитирай
9. universalnoto - Какво знаем за самодивите от народните предания
25.11.2019 10:20
Самодивите се изрусявали, с боя от коприва и елхова смола.
Самодивите увеличавали гърдите си с билки - сминдух, люцерна и хрян.
Самодивите обикновено служели офицери.
Самодивите в онези времена на робството били по горите хайдутки.

Според българския народен обичай булката - жената трябва да я ближеш докато я доведеш до върха и задоволиш.
цитирай
10. universalnoto - Укриваните по света българи от враговете на народа ни. Истината за Болшевиките и Съветския Съюз от онова време.
25.11.2019 10:22
Укриваните по света българи от враговете на народа ни. Българите били уж малко - не е вярно, много сме.
Знаете ли княжествата Българе(Белгия), Саксо-Уния(Саксония), Амазонки(Елзас), Савромати(Лотарингия), Хуния(Уния - бърк. с Съюз - Швейцария), Сакси - Сеч - казаците.
А знаете ли Саксо Хуния - изопачено на Съветски Съюз(Сечта, саки - Средна Азия -събрание - съвет).
В онова време:
Киевска Рус - прабългари езичници. Това са късни руски(московски) фалшификации на историята. Киев е прабългарски, уногондурите обитават цяла Украйна освен Балканите, казаците те са езичниците отцепили се при Борис Покръстител, за това са наречени в по-късната история Рус - от северни - се верни вярата в Тангра - Вселената. Украйна е покръстена едва от Богдан Хмелнишки.
Волжките българи са крити по онова време от руснаците че са българи и лъжат че са татари, показват само турци, които лъжат че са те и че говорят езика им, а те са българи и говорят нашия български език.

Истината за Болшевиките и Съветския Съюз от онова време.
Знаете ли че болшевики означава широки социалисти - за тях лъжат.
А знаете ли че Саксо Хуния е изопачено на Съветски Съюз(Сечта, саки - Средна Азия - събрание - съвет).
Октомврийската революция е българско въстание срещу руснаците и успяват да се освободят. Там имали някакви чистки, гладомор, червен терор срещу белите - "европейци", то в Русия не са останали много руснаци след това.
цитирай
11. universalnoto - Априлското въстание по онова време е успяло. Руско-турската е лъжа.
25.11.2019 10:22
По онова време Априлското въстание е успяло. Руско-турската е лъжа на русофилите рубладжии - фалшифицират история.
Въстаниците използвали укрепления от редути. Редутите са землени укрепления от два последователни рова и вала. Ровът между двата вала служи като траншея, добра защита срещу артилерийски огън. Предният ров и вал са сигурна защита срещу атаки на нож. Това спасява въстаниците от по-многобройните турци. (Турция е с около 800 000 войска)
Въстаниците организират манифактурно-занаятчийско производство на многобройни иглени пушки наречени неправилно Кримка(от кремъклийка, понеже са занаятчийска продукция). Иглени пушки система Самоков правени от Чакър воевода(чакмакци, чакмаклии) - като стандартна винтовка с затвор, калибър 7,5мм, с патрони от пресован барут с запресован куршум увити в маслена хартия. Барута се възпламенява от удар - от иглата.
С същите патрони стрелят и иглените револвери система Самоков правени от Чакър воевода.
Шишене - заглушител за пушки и револвери(става и за дългоцевни пистолети като парабел), нанизва се на цевта като нож - щик.
Нарезни цеви се правят като се отливат от желязо в калъп с сърцевина с винтов нарез която се вади с завъртане. Така може да се правят цеви за пушки, револвери и топове.
Снаряди се правят с пръстени от меко желязо за нарезите. Запалки за снаряди се правят от мека ламарина напълнени с пресован барут който при удар гърми.
Правят самоделни железни оръдия и снаряди, топовете са дълги 2м, по-добри от оръдията Круп, който е не повече от 1,20м дълъг. Вместо пироксилин - бял барут от смляна слама и селитра, по-добър е от него.
Имат пещи с висок комин за добив на желязо и стомана, а и за леенето им.
Черчевета топове са дървени катюши двуколки касетки с барутни ракети, имаме ги още от Аспарух от Изтока, монголите ги ползват мн. по-късно. Залповете им очистват лагерите на турците. Предпочитат нощните удари.
Тези оръжия може да се правят от занаятчии и в занаятчийски манифактури работилници
Разчитат на драгуни - лека кавалерия която се и спешава.
Освен въстаналите селища в 4ти революционен окръг се използва четническата тактика. Има над 30 000 четници с воеводи капитан Петко воевода и Георги Бенковски. Има и известен брой други по-малки чети. Постепенно въстаниците се увеличават привличайки още хора. Достигат 200 000 души. Въоръжават се от завзетите турски складове и избити турци. Побеждават турците с добрите укрепления и гъвкава тактика - подвижни отряди, заемане добри позиции, изненадващи удари, засади, удари в гръб.
София е завзета от 2000 въстаници, тя е 10 000 души по това време. Най-известните боеве са при Шипка и Плевен. Плевен става укрепения въстанически център на Сев.Бълг. Отбива много турски атаки. Тук е разбит Осман паша с видинския отряд, което освобождава и Видин. Ударен е в гръб докато напада плевенските укрепления.
Въстанието успява. България е Освободена. Не успяват да освободят българските земи Македония, Одринска и Беломорска Тракия. Великите сили ни режат Северна Добруджа, Ниш и Пирот. Тези земи си връщаме Балканската и Първата световна войни.

Априлското въстание е успяло. Въстаниците се сражават дълго, но успяват.
Руско-турската война е измислена от руските окупатори след Девети.Фалшификацията на българската история е извършена от Априлския пленум.
цитирай
12. universalnoto - Драгуните. Кожените доспехи на прабълг. и ст. бълг. Чакръка - прабълг. бойно изкуство с оръжие.
26.11.2019 17:29
Драгуните - българските крилати змейове или самурай, са лека конница която се и спешава. Прабългарска.
Драгуните обичайно носят сабя/калъчка и байонет/касатура - къс меч/пешака. Също и лък, самострел, а по-късно пушка. Имат и маждрак - дълго копие с острие като на къс меч - става и за сечене.
Най-добри са били кожените им доспехи, здрави като железните, но по-леки и удобни. Те са от спечена кожа, огъната става пластична. Кожената ризница е като кафтан(с висока яка и до коленете, с дълъг ръкав), ботушите и капата са също от кожена броня. Носят голям кръгъл щит от плетена леска покрит с кожа, спечена.
Елитните ударни отряди носели кожени брони и на конете.

Чакръка е бойното изкуство с оръжие на прабългарите и старите българи. Названието идва от чак ръка, а и от чаткане на оръжие.
цитирай
13. universalnoto - Центурион - елексира на живота.
26.11.2019 17:30
Центурион - елексира на живота, от елхова смола и дебелец/алое. Спира стареенето и дори подмладява. Пие се 9 месеца по 10мл дн. 3х1л стигат. Прабългарски.
Центурион - во век и веков!

За разлика от него индийската сома дадена и в Евангелието е от смирна и алое, но е по-слаба и упойваща, опиат, от смирната. Те се пие 2 години. Предлагат я и на остров Окинава, това е острова на блажените или лотофагите от мит.
цитирай
14. universalnoto - Драгуните в Новото Време.
29.11.2019 10:37
Драгуните - българските крилати змейове или самурай, са лека конница която се и спешава. Прабългарска.
Драгуните обичайно носят сабя/калъчка и байонет/касатура - къс меч/пешака. Също и лък, а после - пушка.
Драгуните стават доста популярни в Европа през Новото Време и се изпозват масово.
Драгуните спешени използват в ръкопашен бой пушката с байонет/касатура, а не сабята си, защото е по-добре да имаш пушка в ръката за да стреляш направо.
Драгунската фехтовка е с сабя и байонет/касатура с двете ръце.
цитирай
15. universalnoto - Облеклото на прабългарите и стари българи.
29.11.2019 10:38
Облеклото на древните българки, те носели дълги до глезените широки гащи с прав крачол под сукмана. А амазонките - самодиви - багаини носели мъжки дрехи, панталон, кафтан, куртаг(като куртка но малко по-дългопола) и др. Носели и кабаница дългопола дреха подплатена с кожи - кебе. Имали наметала - ямурлук, на сиви и тъмни ивици. Носят чизми. Калпаците им били като на казаците, къси и дълги, а амазонките-самодиви-багаини носят калпаци като черкезките калпаци.
цитирай
16. universalnoto - Книгата на Йоай Екзарх "Небеса" е с оригиналното заглавие и име Тенгри.
29.11.2019 10:39
Книгата на Йоай Екзарх "Небеса" от времето на Симеон Велики - Златния век е с оригиналното заглавие и име Тенгри. Което показва че българите не са оставили вярата си в Тангра, били са от рода на арианите.

"Проглас към Евангелието" е предговор към Евангелието писан от българите още по време на Покръстването от княз Борис. В него се обяснява какво пише в Евангелието защото идва от гръцки език.
Исус Христос е Зеус Светкавичен(Гъмовержец) - Олимпийски - О лампи(Светилници) объркано с ол им пи - зехтина им пи - помазан - Христос. Зеус на гръц. значи змей, то заурус значи змейче - гущер.
Българите познават Змейовете, те са наши братя юнаци имат крилати машини и летят. Змейовете живеят в просторни дворци в висините с гори и ливади в тях. Летят с дракони - скосени ръбати триъгълни кораби, летящи, ковани от метал, с силата на огъня и светкавицата в зеркала кръжаща, която е във вихър и закривява околноста. Хвърлят гръмове и светкавици. Могат да стават невидими. Летят и с унищожители(изтребители) като каляска крилата като пеперуда. Вдигат убиваните и падналите и ги вземат в свойте дворци в висините, съживяват ги.

Йосиф - о сив - гълъбов - Небето - синевата, глъбината - Вселената, гръц. Уран.
Мария - Времето - на мушка - мери я. Стрелците с лък навремето мерят по мушката - отрието на стрелата.

Зеус Светкавичен прави много чудесии.
Гони демоните, прогонва ги, бие се с тях.
Потушава бунтове(титани, гиганти), а не трусове - треска.
Отървава обречените, а не прокажени.
Ходи с неходили(девици) и те му пристават.
Разбива буря флота - ложките на персите - 2000 на брой.
Зеус учи:
- На злото отвръщайте добре.
- Като ви ударят от едната страна обърнете се към другата страна.
- Аз(Зеус) съм на небето(отца си). Аз(Зеус) съм лъчезарен(лазур - като небето - отца му).

Разпятието е битката при Термопилите - прерязва пътя на персите към градовете на елините. там са прочутите 300 спартанци, Зеус е тях - закриля ги. Тогава савроматите нападат персите в гръб от Средна Азия и ги смазват, грабят и избиват народа им. А от р.Истър(Дунав) идва корпус драгуни - крилати змейове, лека конница която се и спешава. Те пристигат на третия ден от битката при Термопилите и нападат светкавично с вестяването си у ранни зори. Изтребват персийския стан.
На сутринта идва Вангелита(Сафо) - Магдалена известната(веща) Елена(Помазана) обожаваща любовта и романтиката. И вижда че стана (на персите) е изтребен. Вижда една амазонка с големи гърди и стойна. Вангелита й казва:
- Любовта е моят господ, а ти как така си я изоствила? Не мога да схвана.
Амазонката отговаря:
- Ние не дирим живота и сме верни до смърт.
А Вангелита:
- Но ти си по-нежна, си за окайване.
Вангелита не признаваше Зеус.
Амазонката рече:
- Обичам, да. Любим се по женски. - и добави, - А аз например съм крилат змей(драгун). Ние сме равни(мъжете и жените). Само да сме обучени.
И Вангелита се притесни. Тогава амазонката и рече.
- Не се притеснявай. Обичам близането, божествено е. Не съм се отвърнала от мъжа си, той е баща на децата ми. Ти не си ли правила любов, не са ли те близали.
...
В Откровението на Йоан
Възвисяваше се една жена облечена в власт от Слънцето - фараонка. Стъпила на звездата определяща цикъла на зодиака - Каникула - Сириус - Изида, с която се увенчава.(Това е Клеопатра смятана за представителка на Изида)
Висш римски офицер(румън офицер) - а не червен-ръмен змей/змия - гръц. офис е змия.
Библейския Червения дракон или Дяволът Сатана е Липид, командир кавалерия на Цезар, наричан драконарий, знаменосец кавалерийски римски.
Звяра - тиранин.
Лъжепророка на Юпитер, който е гръмовержец - хвърля мълнии - огън от небето, който предсказваше на тирана и римския офицер, понтифекса на Рим, гл. жрец на римляните.
Градът на Седемте хълма(Рим) - блудството и бъркотия - от Ст. Завет Вавилон - Бъркотия.
И т.н.

В кн. си Йоан Екзарх пише и за медицинските познания на старите българи, например дава лековете:
- с/у възпалителни(бактериални болести) плесенясъл хляб.
- с/у огън(висока темперетура) и треска отвара от дъбови листа или смлени жълъди.
цитирай
17. universalnoto - Самодивски билки: увеличаване гърдите на жените, руса боя за коса, кола маска, противозачатъчни билки, лек с/у безплодие. Елексир безсмъртие - с/у остаряване.
04.12.2019 10:57
- За увеличаване на гърдите на жените - вземат се сминдух, люцерна и хрян по 1 щипка дн., за 3 месеца гърдите на жените стават като пъпеши и дини-любеници. Може и с настройка от ракия с тези билки - взема се по 10мл дн. за 3 месеца, 1л стига, гърдите на жените стават като пъпеши и дини-любеници.
- Руса боя за коса - от прецедена отвара от коприва и елхова смола за залепване и задъжане на боята.
- Кола маска се прави от восък и елхова смола, след неколкратна употреба се получава трайно обезкосмяване.
- Противозачатъчни билки - вземат се кориандър или хрян 1 щипка месечно, или копър 2 щипки месечно. Може и с настройка от ракия с тези билки - вземат се 10мл месечно.
- Лек срещу безплодие. Дебелец/алое, сминдух, люцерна и хрян, може и с настройка от ракия с тези билки, взема се по 10мл дн. 3 месеца, 1л стига.
- Елексира на живота - не се остарява и дори се подмладява, от елхова смола и дебелец/алое, може и с настройка от ракия с елхова смола и дебелец/алое, взема се по 10мл от елексира дн. 9 месеца, 3л стигат. Елховата смола и ракията пазят от разлагане, консервират и елексира е траен.
цитирай
18. universalnoto - Скитите, българите, савромати, саки не са били конни народи по онова време, пъат пеш и с воловете.
09.12.2019 10:10
Скитите, българите, савромати, саки не са били конни народи по онова време, пъат пеш и с воловете.
Херотод - скитите и близките им народи(скити - кутригури, прабългари, савромати - юнаци дракони - уногондури) са набедени, се с волски впрягове, само 1/8 са конница.

Конете са по-насметка от воловете, не ядат повече от тях. Конете са по-силни и бързи, по-добри за земеделска работа и товарни. Воловете, телета са добитък за клане.
цитирай
19. universalnoto - Конете са по-насметка от воловете, не ядат повече от тях.
16.12.2019 19:26
Конете са по-насметка от воловете, не ядат повече от тях. Конете са по-силни и бързи, по-добри за земеделска работа и товарни. Воловете, телета са добитък за клане.
цитирай
20. universalnoto - Зидани мостове над големите реки, като Дунав, Днестър, Днепър, Дон, Волга и др.
16.12.2019 19:27
Зидани мостове над големите реки, като Дунав, Днестър, Днепър, Дон, Волга и др.
Такива мостове се правят от големи добре изпечени тухли - здрави са, или от циментни-хоросанови бетонни блокчета, или от камък. Стоят се дъгообразни с множество сводове, сводовете са 30м-40м широки и достатъчно високи за да минават кораби с високи мачти под тях. В горната част на моста между сводовете се правят сводести отвори за олекотяване.
цитирай
21. universalnoto - Още любопитно
14.01.2020 14:09
Прабългарите жънат с косерите житото като го косят с тях, много по-удобно и добре от сърповете.
Хлебния квас е от прокиснато тесто, вземат се топчета от него и се замесва хляба, за една нощ втасва. Този квас става за житен и за царевичен хляб.
Ментов чай е отличен заместител на валидола и камфора.
Спирт от 85% се получава лесно с повторна дестилация на 40% ракия.
Перли се прозвеждат лесно като просто се заравят бисерните миди в пясъка. Има и речни и морски бисерни миди с скъпоценни бисери.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnoto
Категория: Други
Прочетен: 698591
Постинги: 373
Коментари: 326
Гласове: 231
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031