Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2011 15:25 - Доспехите на Ахил. Боговете в битката за Троя.
Автор: universalnoto Категория: Други   
Прочетен: 3009 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 28.07.2011 15:27


Доспехите на Ахил били изковани от специална сплав и били непробиваеми са бронзовите оръжия. Вероятно Ахиловите доспехи били от желязо или стомана. По негово време обаче добиването на желязото е непознато на древните гърци.
Имало е малки количества самородно желязо. То било смятано за божествен, небесен метал - метеоритното желязо. Желязно-никеловите метеорити са един от основните източници на самородно желязо.
Вероятно от такъв метал били изковани доспехите на Ахил. Легендата разказва че били изковани от Хефест - богът ковач. Вероятно мита е роден от божествения произход на метала - метеоритното желязо. Желязно-никеловата естествена сплав, от която са някои метеорити,може да е с още по-добри якостни характеристики, и по висока твърдост.
Иначе формата на доспехите на Ахил е вероятно типична за гръцките бронзови доспехи.
Броня покриваща цялото тяло, нараменници, набедрени пластини почти до коленете, наколенници покриващи коляното и предната част на крака под коляното до стъпалото.
Главата, лицето и шията са покрити от голям шлем с отвори само за очите и устата.
Лявата ръка държи голям кръгъл щит, който предпазва боеца, с нея се объща срещу противника).
Дясната ръка държи оръжието и е зад щита назад зада се предпази от стрели, удари и евентуално обезоръжаване.
Единствено уязвимо място на такъв брониран боец са стъпалата на краката, за стрелци с лък. А погърлието е уязвимо само при ръкопачен бой. Стрелите не могат да го засегнат. Точно в погърлието Ахил пробожда Хектор, който е с откраднатите Ахилови доспехи.(Очевидно Ахил имал резервни доспехи).
Точно в петата бил ударен Ахил с отровна стрела от Парис. Отровата не действала мигновено и умиращия Ахил се сражава още малко.
Очевидно мирмидонците били добри ковачи, след като умеели да коват желязо.
Самите мирмидонци са бели врани сред ахейците. Името им е странно - мравки, мравешко племе. Те са освен това и най-силното ахейско племе под стените на Троя, но ахейците не ги приемат за лидери. Навярно защото произходът им по-особен - не типично ахейски.
Вероятно племето е основано от американски мормони минали през порталите във време-пространството на САЩ - Бермудския триъгълник, Ню Мексико и др.
Мормоните търсеха златната книга на Мормон на Балканския п-в. Явно знаят къде са пращали хора и търсят следите им в древността.
Мормоните са секта фанатици смятаща се за богоизбрана(Всъшност те се смята за богове!) и призвана да завладее света. Смятат Америка за своя Обетована земя. Обявяват се за новия Израил, но са далеч от юдаизма - те са езичници.
Предполага се че са повлияни от баварските илюминати на Адам Вайсхаупт, макар че последния обявява последователите си и себе си за висши същества, а не за богове.
(Интересно от къде идва идеята за висшата раса на германския расизъм - очевидно от илюминатите - модернизирана илюминатска идея в духа на социалдарвинизма.)
Троянската война е част от големия поход на морските народи(ахейци и техни съюзници) срещу страните от Близкия изток. Те опустошават цяла Мала Азия(отразено в Илиада), а след падането на последната малоазийска крепост Троя опустошават всички страни чак до Египет.
Войната очевидно е подкрепена от американските военни сили от бъдещето дошли от порталите, а може би и американски космонавти от бъдешето дошли от космоса, от Черните дупки.
Така например Хатушаш, столицата на хетите била унищожена от оръжие с изкючително висока темперетура, тъй като ефектът от темперетурата върху останките му е необясним с обикновен пожар. Вероятно някои е разчиствал пътя на ахейскатата коалиция  отстранявал силните препядствия с "божествени" оръжия.
Очевидно легендите за намесата във войната на боговете с техните оръжия и летящи колесници не само мит, а действотелно участие на космонавти и други пришълци от бъдещето.
Има свидетелсва за намесата им още в Битката при Кадеш между хети и египтяни(надписът в Абидос).
САЩ подкрепят Египет, а СССР хетите.
Да не забравяме че Троянската война се превръща в истинска битка на народите. Там идват на помощ траки, етиопци, амазонки(алазони или прасармати) и разбира се останалите малоазийски съюзници на Троя.
САЩ се опитват да изтласкат СССР от района, да разбият съюзниците на дошлите от бъдещето съветски сили, да унищожат базите им в Близкия Изток.
Те подкрепят ахеците докато те следват американския план и интереси, но ги оставят без помощ срещу силния Египет, който е стар американски съюзник по онова време.
За това сами срещу Египет морските народи са разбити.

А защо мормоните са отишли в древна Гърция е ясно. Това една най-цивилизованите и развити страни в древността. Гръците ще завладеят Ориента чак до Индия. А култирата им ще завладее дори Римската империя. Освен това гърците са езичници като тях.
Мормоните са американска секта и за това били използвани и подкрепяни от американците.
Вероятно мирмидонското племе е мормонско. Основано от мормони. Разбира се пришълците бързо са се погърчили и претопили, но споменът за призхода си са пазели доста време.
Самият Ахил бил син на богиня - вероятно пришълка от бъдешето.
Иначе гръцката митология е пълна с деца на богове, но когато майката е богиня(т.е. пришълка от бъдещето) спор не може да има. Не е да речеш някоя прегрешила девойка, която за да се спаси казва, че забременяла от някой бог.
Така вероятно прочутия ахейски герой е син на пришълка от бъдещето оженила се за местен мъж, а доспехите му били от желязо или стомана. Дали са намерили самородно желязо или готов материал донесен от бъдещето(тъй като очевидно не можели сами да го добиват) не се знае. По вероятно да са получили подарък от американските военни от непотребно желязо - някакви железни отпадъци изковани на бойни доспехи.






Тагове:   НЛО,   Ахил,   мормони,   САЩ,   СССР,   мирмидонци,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnoto
Категория: Други
Прочетен: 701828
Постинги: 373
Коментари: 326
Гласове: 231
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930