Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2011 16:31 - Раждането на християнството
Автор: universalnoto Категория: Други   
Прочетен: 1416 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.07.2011 06:54


Християнството е създадено от група попаднала в миналото от портала във време-пространството на Бермудския триъгълник или от друг портал в пустинята Ню Мексико, където също се наблюдават странни явления.
Любопитно е ,че в групата участват учени като Айнщайн, Опенхаймер и др.

Например св.Петър всъщност е Алберт Айнщайн, а ключът за небесата е ключовата за физиката Теория на относителността.
Възможното в една инерциална отправна сиситема е възможно във всички други, а невъзмижното в една инерциална отправна система е невъзможно във всички останали. - Което в Библията се цитира неправилно - "което закючиш(забраниш) на земята ще бъде заклюено на небето, а което откючиш на земята, че бъде откючено на небето."

Разбира по онова време не разбирали не само Теория на относителността.
Не разбрали и философията на Бхагават Гита, която е любимата книга на Опенхаймер. Така например погрешно го взели за Син Божи и т.н. когато се опитвал да им проповядва "Бхагават Гита". Така Джулиъс Роберт Опенхаймер става в митологията на християните Исус Христос.
Бхагават Гита съдържа индийското философско учение за единосъщността на човека и всичко останало с Бога(Бхагават), Божествената същност и за единението на човека с бога постигано с йога. Така човекът и Бог ставали една същност.
"Богът - това си ти." - казват тези йоги.

Не може да бъде унищожено

Онова, чрез което всичко живее.

Онова — което е въплътено —

никой не може да го погуби.


Всички родени тела са крайни.

Но въплътеното в тях е безкрайно —

неизмеримо е, неразрушимо.

И затова — воювай, Бхарата!
...

Знай: Обитателя на телата

е навсякъде и е безсмъртен.

Затова, не бива о, Бхарата,

за нищо живо в света да тъгуваш.


Из "Бхагават Гита"


Това учение ражда християнските божи чеда и Божи син.
Опенхаймер знаел санскрит, когото научил за да чете Бхагават Гита в оригинал.
Това обяснява ходенето му Индия, където има свидетелства, че е бил. Например преданието казва, че е живял някъде в Кашмир (Шри Нагар).
Обяснява и присъствието му в Египет сред терапевтите(лечителите), които са секта близка до индийските отшелници.

Какви били целите на тези апостоли.
Искали първо да освободят Юдея, своята родина, от римския гнет. Искали да построят по добро общство по социалистически модел. И Айнщайн и Опенхаймер симпатизират на комунизма и са социалисти.
След провала на замисъла в Юдея преминават към по-широка цел. Освобождаване на всички поробени народи роби в Римскта империя и построяване на социалистическо общество. Нещо като: роби от всички страни обединявайте се.
Замисълът и тук не успял. Империята била твърде силна, а липсвали обществено-икономиски условия за социализъм.
така първоначалното движение отмира и е подменено с религия родена от негото изменяне и неразбиране от древните. Така се ражда позната ни християнска религия.
Това потвърждава, че основателите на християнството са били изпаднали от портал на Земята, а не космонавти дошли от бъдещето, които биха знаели че този замисъл няма да успее и няма да даде желания резултат.



Няма исторически сведения за населено място Назарет.
Исус от Назарет е изопачено от старогръцкото название Лечителя от болести или  Изцелителя от Болести.
Исус Назарянин наистина е бил лечител както свидетелства преданието.
Истинското име било премълчано, защото бил буновник срещу Рим.
Лечителя от блолести цар юдейски така го наричали.
Той се обявил за Месия - митичния юдеиски цар освободител и вдигнал или искал да вдигне бунт срещу Рим. По онова време имало много такива бунтовници месии.
В Новия завет се споменава един от тях - Юда Галилеанец или Юда от Галилея.
Той е предводител-главатар от сектата на зилотите и "основател на /своя/ философия" според Йосиф Флавий.
По време на преброяването на Юдея от римляните през 6г. вдига въстание срещу Рим.
Въстанието е смазано, а Юда Галилеанеца убит. Вероятно това са действителните събития принудили семейсвото на Исус да бяга в Египет, а избиването на младенците е завоалирано представяне на зверсвата на римските войски. Открито да се говори и пише за тези неща в Римската империя било навъзможно. По същата причина били скрити и истинските имена на юдейските водачи.
Така например Йоан Кръстител всъщност е Теудас, който кръщавал последователите си в Йордан и бил обезглавен от римляните. Теудас се обявил за Месия и убеждавал последователи си ще е втория Мойсей. Опитал се да раздели водите на река Йордан, като Мойсей Червено море, но естествено не можал и римляните  го обезглавили. Много от последователи му били също обезглавени.
Евангелието го потвърждва, тъй като според него Йоан бил пророк Илия Тесвитец, а Теудас
Разбира се истинската история била прикрита с измислица за да не бъдат обвинени християните в бунт срещу Рим.
За това липсват историски сведения за личности като Йоан и Исус.
Историческата самоличност на Исус остава най-голямата загатка на християнството. На практика за основателя на това влиятелно учение няма историски сведения. как римляните са пропуснали да съберат сведения за основателя на това толкова преследвано от тях учение.
Змаем че дошъл от Египет. Прекарал част от живота си в Египет. Там вероятно е поаднал в юдейската египетска секта на трепевтите - лечителите. Те живеели като отшелници, обикаляли и лекували болни. Прехранвали се от доброволни подяния и имали нещо като монашески общности, в които събирали подаянията и се хранели общо. Подобна дейност развиват и Христос и учениците му.
Те обаче са повлияни и от произлязлата от  терапевти юдейска секта на есеите. Те били по-масова секта. Общностите им достгали до няколко хиляди души и не можели да се изхранват от подаяния и лечителство в бедна Юдея. За това те се занимавали с общо земеделие и занаяти за да се прехранват. Христос и учениците му например освен лечитество били и рибари, а самият  Христос бил занаятчия дърводелец.
Историята за разпването на кръст от първосвещениците всъщност е заимствана от преданието за друг есеиски Месия и пророк - Учителя на правдата от Кумранската секта. Той живял ІІв. пр.Хр. и се борил срещу първосвещениците в Ерусалим. Те го рапънали на кръст. Но това е от времето на независимата Хасмонейска Юдея, а не на римляните.
Исус Христос, всъщност Христос значи Месия на старогръцки, та Лечителят Месия вероятно се борил срещу римляните именно като Месия - самопровъзгласил се цар въстанал срещу Рим.
Историята познава един Месия чудутворец дошъл от Египет и вдигнал въстание срещу Рим. Магьосникът от Египет вероятно е египетски терапевт-лечител. Това трябва да е историческия Исус от Назарет цар юдеиски - Лечителя от болетите цар юдески или Месия-бунтовник.
За разлика от Юда Галилееца и Теудас, които са споменати и отделно в Новия Завет като бунтовници(но като обект на култ, почит Теудас е представен като Йоан Кръстител), египетския маг не се споменава. Това навежда на мисълта че християните умишлено избягват да го споменат за да не се разкрият, кого всъщност почитат. Бое ли се да не направят връзка между "магьосника" - лечителя дошъл от Египет и Лечителя на Болетите Исус Назаретянин и да се сетят, кой е всъщност последния.

"Възкресението"

"Дори по-лош бич за евреите бe лъжепророк от Египет. В Юдея пристигна един измамник, който представи Себе Си за пророк, и наистина имаше репутация на един небесен пратеник. Той събра около себе си около 30 000 грешници, като ги заведе в пустинята на така наречения на Елеонския хълм, от където той е възнамерявал да нападне насилствено Ерусалим, за да овладее римския гарнизон и да властва над хората с помощта на  събраните около него . Феликс преупреден за изпълнението на този план, излезе насреща му начело на   римските тежко въоръжени войници , всички хора също взеха участие в отбраната. Работата стигнала до сражение , египтянина избягал само с няколко от свойте  приближени, по-голямата част от привържениците му падна или бе взета в плен, останалите били разпръснати, и всеки се опитвал да потърси убежище в родината си." - Йосиф Флавий. "История на Юдейската война"кн.2.гл.13.

После се явява на доверените си ученици и им казва да подготвят почвата за завръщането му. Само че подготовката се проточва, не събират достатъчно последователи и апостолите са избити, а Месията умира от естествена смърт както си живеел тайно някъде.
Дори в Индия Шри Нагар има твърдения, че живял там изгнание, което не е невъзможно. В Индия е обичайната страна за политическо убежище от Рим.
Отаналото е мит. Измама създадена от последователите му за да заблудят хората и да намерят подръжници за бъдещ бунт.
Автор: Селски Цар
Мат. 2:15 "От Египет повиках Сина си."
За допълнение ще кажем че Опенхаймер идва от Лос Аламос. а алма на еврейски значи девица - това родило легендата да девата.
Освен това християните Петър и Исус(Айнщайн и Опенхаймер) предупреждават ч етози свят ще загине от небесен огън или уранов огън(Уран е небе на древногръцки)
Тоест те се боели от ядена война  в бъдещето. Както знаем, Айнщайн и Опенхаймер се борели срещу ядреното въоръжаване и заплахата от ядрена война. Нищо чудно че са предупреждавали и древните хора за бъдещето.
Към свойте предания те са прибавили и други, които намерили при маите и други народи и за които са разбрали, че са оставени от космонавти от бъдещето.




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnoto
Категория: Други
Прочетен: 698609
Постинги: 373
Коментари: 326
Гласове: 231
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031