Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2011 11:38 - Героизмът на учените.
Автор: universalnoto Категория: Други   
Прочетен: 1366 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.06.2011 11:39


Имало е времена когато да се занимаваш с наука е било нужно героизъм и невероятна смелост. Да търсиш и казваш истината било опасно.
Джордано Бруно изгорен на клада, само защото казал истината, че земята се върти.

Джордано Бруно (Giordano Bruno), известен още като Бруно от Нолано или Бруно Ноланеца, е италиански философ, астроном и математик, който първи отстоява идеята за безкрайността на вселената. Неговите космологични теории надминават хелиоцентричната система на Николай Коперник и определят Слънцето, като една от безбройно многото, свободно движещи се, други звезди. За тези свои твърдения той е изгорен жив на клада от италианските власти през 1600 г., след като Римската инквизиция го обвинява в ерес. След неговата смърт идеите му стават популярни и през 19 и 20 век на него се гледа като на мъченик за свободната мисъл и модерната наука.

Галилей имал повече късмет и отървал кладата, но Римокатоличската църква го държала по домашен арест до края на живота му.

Галилео Галилей (на италиански: Galileo Galilei) е италиански физик, астроном, астролог и философ, считан заедно с Френсис Бейкън за основоположник на съвременния научен метод. Сред неговите постижения са подобрения на телескопа, различни астрономически наблюдения, формулирането на първия и втория закон за движение и ефективната подкрепа за хелиоцентричната система. Той е описван като „баща на съвременната астрономия“, „баща на съвременната физика“ и „баща на науката“.

Работата на Галилей се смята за рязко скъсване с традициите, доминиращи в Европа и ислямския свят от времето на Аристотел. Освен това неговият конфликт с Римокатолическата църква е сочен като един от първите значими примери на конфликта между авторитета и свободата на мисълта в Западния свят.

Коперник публикувал труда си на смъртния си одър за да не даде шанс на кюретат да го опекат жив.

И още много други учени платили с живота и мъките си прогреса. Те се жертвали себе си за да може хората да излязат от мрака  и бъдещите поколения да ходят в светлина.
Науката е изпитала горещината на християнската любов по кладите и я намира за твърде гореща...
Така че може да си задържите християнската любов.
Хората се нуждаят от светлина, а не от мрака на религията.
Религията обича единствено мрака и мрази светлината, защото те са чеда на мрака и мрак са делата им.
Принцовете на мрака носят расо да се скрият дяволските си копита и опашка,  и кръст, на който да ни разпнат.

Днес също има неофициална инквизиция. Цели области от науката са забранени. Пробваите да станете свободни енергетици например. Трябва да сте готови на всичко, ако решите да търсите истината и познанието, да следвате пътя на светлината.





Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnoto
Категория: Други
Прочетен: 698774
Постинги: 373
Коментари: 326
Гласове: 231
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031