Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2011 07:39 - Илюминати ли са йезуитите. Развитие и идеи на илюминатсвото.
Автор: universalnoto Категория: Други   
Прочетен: 7822 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 15.05.2011 07:39


Малко е извесно че едни от първите илюминати се появяват в Испания през 1492-1498г
Наричат се алумбрадос и илуминадос. 
Тези първи илюминати са християни или по скоро гностическа секта. Отричането от християнството става едва от от по-късните, класическите илюминати, които подражават на  масоните.
Игнациус Лойола, основателят на йезуитския орден, също принадлежал към тези ранни илюминати.
Докато учел в Саламанка, през 1527 г. Игнаций Лойола бил изправен пред църковна комисия по обвинение, че симпатизира на алумбрадос, но се отървал с порицание
Йезуитите, които основал, се отличавали от обичайните монашески и рицарско-монашески ордени. Орденът на Исус, както е името на йезуитите, прича повече на илюминатите със своята конспиративност, коварни методи и безкрупулност. Йезуитите са извесни с максимата: Целта оправдава средствата. Друго характерно за йезуитите е сляпото подчинение. Нещо също характерно за илюминатите.
Това че са християни, не е проблем, илюминатите по това са все още християни.
Проникването на илюминатите в църквата не е чудно при това положение.
Йезуитите като монашески орден имат извесна автономия и самостоятелност. Така илюминатите съществуват безпроблемно под крилото на папата и католицизма. Те се обвързват с папата и католическата църква в плановете си за световно господство. Крайната цел на йезуитите е Световна католическа империя под върховенсвото на папата и управлявана главно от тях самите. Те наричали това Ред на любовта, което ще речче ред на вярата, по-точно на католическата църква, но в действителност ред на йезуитите илюминати.
От йезуитите проилизат някои други тайни общества.
Най-извесните са Баварските илюминати основани от йезуита Адам Вайсхаупт.
Той ги основава като отговор на закриването на йезуитския орден от папата през 1773г.
Три години след това през 1776г Адам Вайсхаупт създава Ордена на перфекционистите, което е първоначалното име на Баварските илюминати. Първоначално Адам Вайсхаупт се свързал с масоните и заимствал доста от тях. После се превърнал техен съперник.
Идеология на илюминати. Порад закриването на йезуитския орден илюминатите отхвърлили християнството и потърсили нова религиозна догма, под която да действат.
Адам Вайсхаупт създал теорията че илюминатите произлизат от хора-богове. Идеята дошла от легендите за библейските нефилими - синове на падналите ангели.
Той провъзгласил, че богът създал човека е Адам. Което доказвал с твърдението на Библията, че Бог създал Адам по свой образ и подобие.
Идеята Адам Вайсхаупт заимствал от апокрифната еретическа версия, че човека е създаден от дявола и че в телата от направени от кал били вселена душата на паднал ангел. Защото според апокрифа те били безпътни.
Според илюминатите в Адам бил въплътен самият дявол или техния бог. Те казвали че душите се прераждат, нещо което е характерно не само за източните вярвания, но и за ересите на гностици, манихеи, дуалисти, богомили и други.
Целата на илюминатите обаче била друга те се обяват за превъплащения на богове, на падналите ангели.
Самият Адам Вайсхаупт се обявил за въплъщение на Адам, върховният бог на илюмнатите, върховният дявол.
Обявил движението си за наследници на тамплиерите, той твърдял че главата на която се кланяли тмплиерите е Адамовата глава. Самата фамилия на Адам Вайсхаупт означава Мъдра глава,  Адам Мъдрата Глава.
Управлението на илюминатите се намирало в ръцете на 12 старейшини по подобие на 12 апостоли. Те дори се смятали за превъплъщение на апостолите. Христос вероятно бил смятан за въплъщение на Адам.
Прераждането в религията на илюминатите не е като класическото прераждане. То има окултен характер и те приемат дух. Тези обсебвания от дяволи са чиста измислица разбира се. Това е трик за заблуда на членоете на илюминатското общество. Начин да се обожествят ръководителите на тайното общество.

Всички тези елементи или подобни могат да се открият в някои секти повлияни или създадени от илюминатите. Например Църквата на светиите от последните дни, по-известни като мормони.

Целите на илюминатите били заимсвани от йезуитите. Докато масоните се стеремели да бъдат архитекти на света и строели буржоазно общество като буржоазно движение, илюминатите се стремели към Нов Световен Ред основан на диктатурата - диктатурата на илюминатите разбира се. Те се виждали като пълновластни господари, не като архитекти на света и плутократи като масоните.
В НСР те възприели идеи за социално имуществено равенство, които заимстват от ранното християнство и Просвещението, но прибавят и идеята за диктатура, която липсва при ранните християни и Просвещението. Първите социалисти са демократи.
Смята се, че идеите на илюминатите са оказали влияние върху Маркс и най-вече върху Ленин. Също така и върху нацистите има известно илюминатско влияние.
С развитието си много илюминатски ложи отхвърлят социалния модел на държава и се концентрират върху буржоазна диктатура, каквато е и фашизма.
Днес има много илюминатски ложи, които се опитват да завладеят света.
Най-влиятелните са в Америка, където открито говорят за Нов световен ред.
Ние най-много страдаме от нашите илюминати, които след като загубиха Студената война се присъединиха към западните си колеги и сега ни унищожават по техен план.











Тагове:   Илюминати,   йезуити,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnoto
Категория: Други
Прочетен: 700587
Постинги: 373
Коментари: 326
Гласове: 231
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930