Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2011 09:51 - Ватикански кючек - папа Йоан Павел ІІ Али Агджа и 40 следи
Автор: universalnoto Категория: Други   
Прочетен: 1558 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 14.05.2011 09:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Преди да се захване е атентата срещу папата всеки трябва да рабере, кой е папата и какво прави за да се изясни, кой и защо може да поръча атентата.
Първо самият Агджа е ненадежден източник атентатът е така планиран и организиран, че вероятността за залавяне на атентатора е голяма. Така че Агджа едва ли знае истинския поръчител. Последниците вероятно вече отдавна са лквидирани за да се прекъсне връзката в разследването.
Остава ни само да търсим причините и целите на атентата.

Първо да видим как се става папа.
Папата се избира от конклав от ватиканските кардинали. Кардиналите се назначават от папата. Така се получава една затворена олигархия която се самоподдържа и самоуправлява.
Да те изберат за кардинал трябва да си удобен на кардиналите, на Ватикана. Самата Ватикана не е независима и е уязвима за прониктане на шпионски организации и тайни общества, които се сдобиват с влияние във Ватикана.
Папа Йоан Павел ІІ бе избран с една цел  - да се отслаби влиянието на комунизма и съветска Русия в Полша. Преди него не са избирали папи от славянски произход. Дори от дълго време не са избирани неиталянци за папи.
Очевидно не е избран случаен човек. Той е трябвало да изпълнява нечий план в политиката. Трябвало да бъде послушен и да изпълнява поръчаното.
Преди избирането 16.10.1978г. му във Ватикана стават странни работи. Само през същата 1978г. се сменят трима папи. Самият предшественик на папа Йоан Павел ІІ папа Йоан Павел І царува само 33 дни и умира загадъчно на 28.09.1978г.
Очевидно някой старателно разчиства неудобни папи.
Може би някоя могъща сила като ЦРУ и САЩ притискат Ватикана да изпълнява плановете им и отстранява всички по пътя си. Защото операцийтге срещу съветския лагер се командват от Америка и ЦРУ.
Факт е че папа Йоан Павел ІІ е първият удобен папа за тези, които отстраняват предшествениците му. Той ще се задържа и досат по дълго от тях и първият опит да бъде убит е едва през 1981г или 3 години по-късно, което повече от 33 дена.
Очевидно някой иска папа поляк и го получава.
Полша е най-голямата католическа страна в съветския лагер. Тя има и силно дисидентско движение. Недоволсвото от руския империализъм е яхнато от агентурата на ЦРУ и се използва дори срещу Полша. Стачките на Солидарност водят до нарастване на инфлацията в страната. Полският папа е най-логичния избор за поощряване на дисидентите.
Но защо точно Йоан Павел. Вероятно не е единствения с прозападни, антисъветски настроения. Може да е бил вербуван от ЦРУ но има и  други агенти.
вероятно влияние върху избора оказват масоните, които са доста влиятелни на Запад. Те са имат пряко отношение към политиката и включително борбата срещу СССР.
Папа Йоан Павел ІІ пише дисертация за Йоан Кръстител. Тази привързаност към Йоан Кръстител може да е, защото самият бъдещ папа е бил илюминат например. Може обаче просто да е почитал Йоан Претеча,а масоните  решават да го привлекат в ложата, защото те са привърженици на Йоанитството и смятали, че лесно ще го убедят в месианството на Йоан.
По разпространено мнение тамплиерите били йоанити и почитали Йоан Кръстител като Месията. Тази средновековна ерес,обаче е била чужда на тамплиерите. Те вероятно са били почитали Орфей и Дионис-Бакхус. Основният им порок бил пиянството, а и содомията не им била чужда. Някакъв остатък от езически култове. Бафомет, легендарното тамплиерско божество, вероятно е неразбраното Бакхус - Дионис, бог на виното и пиянството. "Пие като тамплиер." е било нарицателно на Запад.
Самите масони нямат нищо общо с тамплиерите, макар да се обяват за техни наследници. Нали като са измислили разни мистики трябва да измислят и древен източник иначе измамата им ще стане явна. Не искали да ги разберат, че си ги измислят сега, а лъжат че им били някакво древно наследство.
Масонската Йоанова връзка може да ни даде отговор на въпроса, защо изборът пада на Йоан Павел ІІ. Очевидно те са го избрали за кандидат и изпълнител на плана им още преди да почнат да си разчистват пътя към папския престол.
Не бива да смятаме, че масоните са били извън Ватикана. Те отдавна имат членове кардинали и дори папи. Въпросът тук се свежда до конкретна политика и цели. Освен това Американските масонски и илюминатски организации с влияние в управлението на САЩ се сблъскват с ложите в Италия и Европа, които са имали връзки с Ватикана.

Атентатът на 13.05.1981г може да е дошъл от три страни.
1.От СССР. За тах папата поляк е неудобен, тъй като засилва полския национализъм и религиозност. Това засилва антисъветските насторения в страната. Убийството му обаче би засилило антируските настроения много повече от оставането му като папа. Би го превълнало в мъченик на борбите на полския народ срещи руско-съветския империализъм.
2.От тези, които са го направили папата. Ако по някакви причини, папата станел неудобен, те не биха се поколебали да го отстранят. Така например навлизането в плановете и политиката на въпросните служби и организации би могло да породи несъгласие от негова стана с някои неща от тази политика.
Възможно е дори те сами да са решил да го убият и хвърлят вината на съветския лагер за да засилят антисъветските настроения в Полша и да предизвикат бунт, тъй като самото избиране на папа поляк няма очаквания идеен ефект върху поляците.
3. От конкуретни западни организации, които били против засилването на американското влияние във Ватикана и били недоволни от загубата на влияние в католичската църква. На пример война между различни европейски и американски ложи.

Самият атентат буди подозрения. Дълго време се крие участието на втори стрелец в атентата. Според някои версии учасниците били дори трима.
На снимката от атентата се вижда втори пистолет над тълпата и следователно на втори стрелец освен Агджа.
Самият папа прикрива наличието на втори стрелец, като изпраща третия куршум на иконата от Фатима, недостъпен за следователите.  А Агджа стреля два пъти. Въпросът е, кой е стрелял третия път. Любопитно е че са намерени само две гилзи. Тези на Агджа. Липсата на третата също бъди подозрения.
Някой я е скрил. Някои от самите разследващи.
Стрелецът си я прибрал. Малко веротно е в навалицата да търси отхвръкнала гилза, когато трябва да бяга, освен ако не е бил толкова изкусен да я хване във въздуха при изхвърлянето й.
На някои пистолети и автомати слагат специално приспособление за събиране изхвърлените гилзи за да не остават след стрелеца.
На снимката на втория пистолет не се забелязва такова. Пистолетът не е ревовор да не изхдърля гилзите.
Изводът е че третия куршум или  идва от трети стрелец, някой с револвер примерно, или гилзата е скрита при разследването за да не се разкрие участие още хора в атентата.
Следствието се опитва да представи Агджа като стрелец единак нает от съветските и българските служби.
Опитът да се прикрият останалите съучастници показва, че се опитват да прикрият истинските извършители и поръчители. Ако в атентата има по-широка организация и участие от турските "Сиви вълци", за които има доказателсва, че помагат на Агджа при атентата, това насочва подозренята към запада и ЦРУ, а не към България, тъй като "Сивите вълци" са свързани с тях, а не с България, дори са враждебни на комунистическа България.

Версията на Ватикана. Тяхната версия се представя закодирано с третото видение от Фатима. Тъй като тези видения се обявят постфактум те очевидно се фалшифицират за да потвърдят версията и политиката на църквата.
В самото видение Ватикана предава тайно послание.
Нека си припомним видението:
Папа върви през град в който се води война. Папата отива към хълм с голям кръст. Пред хълма стоят два ангела, коиот събират душите на убитите. Папата върви но войници от едната страна го застрелват.
На пръв поглед това се тълкува като алегория на Студента война и папата е нейна жертва. Но само на пръв поглед.
Защо например войната се води в град. Не на голо поле например. Градът символизира Сион. В християнското тълкуване може да е църквата, Новия Сион.
Но може и да е свързано с масоните и илюминатите.
Дали не казва ще две фракции се борят за власт в църквата, във Ватикана. И папата е жертва на тази борба. Двата ангела всъщност са "ловците на души" например масони и илюминати или други.
Посланието е достатъчно неясно.

Може да се каже обаче от самият  атентат,  че е замислен така за да се хвърли вината на външна за Ватикана сила - турски екстремисти и съветския лагер. Ако папата бе отстранен тихомълком подозреният биха се насочили към вътрешни хора, към Запада.
Ако папата е бил толкова неудобен ,те щяха да го убият тайно по-късно. Ясно е, че целта е била не да се отстрани като неудобен, а да се превърне в мъченик на Полша. Та повдигне духа на поляците. Да ги фанатизира и вдигне срещу СССР.
Самият атентат постига тази цел. Папата оцелява, но става герой и едвали не мъченик. Вината се хвърля върху малка и слаба България, която е пречка за нечии планове на Балканите, а освен това коствено вината се прехвърля към СССР, на когото е сателит България.
Така че не нужно да се повече да се отстрелва папата и е оставен да папства спокойно още 24 години. Дори като жива икона е по-полезен за целите им. Папата последователно следва политиката на обединение на всички вероизповедания под егидата на Ватикана. Нещо което очевидно е част от плана на масоните или въобше на тези, които са го избрали да служи на плановете им.

Така  папата се оказва светец на Тъмната страна, а привидната му добродел  се оказва лицемерие и прикритие на агент на коварните сили борещи се за власт над света.








Тагове:   Ватикана,   папа,   агджа,


Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnoto
Категория: Други
Прочетен: 701286
Постинги: 373
Коментари: 326
Гласове: 231
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930